KernTalentenAnalyse

Studiekeuzebegeleiding:
zelfkennis, zelfvertrouwen, motivatie en actie!

De KernTalentenmethode vormt de basis van jouw studiekeuzebegeleiding: we duiken jouw kindertijd weer in en achterhalen wat jouw favoriete bezigheden waren als kind tussen je 4 en 12 jaar.

Via een diepte-interview staan we stil bij jouw schoolloopbaan, interesses, keuze van hobby’s en activiteiten, toekomstplannen …

Je krijgt een uitgebreide uitleg van al jouw KernTalenten, met alle combinaties die op jou van toepassing zijn. Zo kom je al meteen tot nieuwe inzichten. We nemen je oorspronkelijke vraag opnieuw onder de loep en we gaan die aftoetsen aan jouw KernTalenten. We gaan na welke sterke KernTalenten jij al inzet en welke nog latent aanwezig zijn.

We kijken samen welke studiekeuzes met jouw sterke KernTalenten matchen.

Het resultaat van de KernTalentenanalyse helpt je om een bewuste en positieve studiekeuze te maken die echt bij jou past! Het komt erop aan een studie en later een job te vinden waarin je zoveel mogelijk van je sterke KernTalenten kwijt kan en waarin je zo weinig mogelijk kleine KernTalenten moet inzetten.

Het totale traject duurt ongeveer 5 uur. Onderstaande kan je hierin verwachten:

 • 1ste sessie van 3 uren: intakegesprek met duiding KernTalentenmethode/ check vragenlijst / diepte-interview
 • 2e sessie van 2 uren: volledige feedback van jouw KernTalentenprofiel (sterke, halve, kleine KernTalenten) met alle combinaties die op jou van toepassing zijn en met koppeling aan eigen levensverhaal en schoolloopbaan/ studiekeuzeadvies / studiekeuzeoefening

Voor wie?

Voor leerlingen middelbaar onderwijs en voor studenten hoger onderwijs. Een KernTalentenanalyse kan al vanaf de puberteit.

Prijs?

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend en kan telefonisch of op afspraak.

Elke analyse is steeds inclusief: vragenlijst / intakegesprek met duiding methode / check vragenlijst / diepte-interview / volledige feedback KernTalentenprofiel met koppeling aan eigen levensverhaal en schoolloopbaan / studiekeuzeadvies / studiekeuzeoefening

 • KernTalentenanalyse: 265 euro
  met achteraf visueel overzicht KernTalentenprofiel
  en overzicht met uitleg sterke KernTalenten
 • KernTalentenanalyse: 350 euro
  met achteraf visueel overzicht KernTalentenprofiel
  en persoonlijk kernverslag
  (=KernTalentenprofiel met volledige uitleg en alle basiscombinaties)
 • KernTalentenanalyse: 495 euro
  met achteraf visueel overzicht KernTalentenprofiel
  en persoonlijk uitgebreid verslag
  (=KernTalentenprofiel met volledige uitleg en alle basiscombinaties met extra’s: meer complexe combinaties van KernTalenten, een oplijsting van energiegevers en energievreters, paradoxen binnen je KernTalentenprofiel die mismatchen kunnen veroorzaken.)

Door wie?

Nele is een Erkend Senior KernTalentenanaliste. Ze heeft veel ervaring met de KernTalentenmethode en blijft er zich jaarlijks in verdiepen via masterclasses en verdiepingsdagen. Met haar 25 jaar ervaring in het onderwijs heeft ze als leerkracht ook een goed zicht op het onderwijslandschap.

Haar passie voor de KernTalentenmethode, haar groot hart voor jongeren en haar onderwijservaring zet ze heel graag in om jongeren hun KernTalenten te laten ontdekken en te helpen activeren!