KernTalentenAnalyse

Studiekeuzebegeleiding:
zelfkennis, zelfvertrouwen, motivatie en actie!

Wanneer je een goede studiekeuze wilt maken, is het belangrijk dat je weet wie je bent.
De KernTalentenmethode vormt daarom de basis van jouw studiekeuzebegeleiding. Dit kan al vanaf ongeveer 14 jaar.

Aan de hand van een kerntalentenanalyse kom je te weten wie je bent: je karaktereigenschappen, je ontwikkelingskansen, je motivatie. En zo kan jij een studiekeuze maken die gebaseerd is op jouw sterke talenten en interesses. En niet op basis van een test, een rapport, goed bedoeld advies van anderen … Studiekeuze is sluimerend talent wakker maken!

Het traject is kort, diepgaand, veilig, leuk, no-nonsense en positief en bestaat uit twee sessies.

  • 1ste sessie van ongeveer 3 uren: stap 2 en 3
  • 2e sessie van ongeveer 2 uren: stap 4
  • via mail: stap 5

Stap 1: invullen van een vragenlijst

Zodra je je aangemeld hebt, krijg je toegang tot een eenvoudige vragenlijst die je thuis invult.  Deze brengt je terug naar je kindertijd tussen 4 en 12 jaar en je favoriete speelgoed, bezigheden en interesses. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten en is heel leuk om te doen! De enige vraag die je je stelt is: “hoe graag deed ik dat als kind?”. 

Stap 2: intakegesprek

Tijdens het intakegesprek met de jongere en de ouder(s) luister ik naar je specifieke vraag en naar jullie verhaal en schets ik wat je kan verwachten van de analyse en van het traject. Je krijgt een duidelijke kader mee en duiding bij de methode.

Stap 3: analysegesprek met de jongere: check vragenlijst en diepte-interview

Tijdens een gesprek van ongeveer 2 uren gaan we de keuzes uit je vragenlijst overlopen en checken. We duiken je kindertijd weer in. Daarna staan we via een diepte-interview stil bij jouw schoolloopbaan, studiekeuzes, keuze van hobby’s en activiteiten, interesses, toekomstplannen …

Stap 4: feedback kerntalenten en bespreking inzichten

Hierin geef ik een uitgebreide uitleg van jouw kerntalenten. Je ontdekt wat jouw kerntalenten zijn en je komt al meteen tot nieuwe inzichten, die we bespreken. We nemen je oorspronkelijke vraag terug onder de loep en gaan die aftoetsen aan de hand van jouw kerntalenten. We gaan na welke sterke kerntalenten jij al inzet en welke nog latent aanwezig zijn. We kijken welke studiekeuzes met jouw sterke kerntalenten matchen.

Je krijgt meteen een visueel overzicht van jouw kernkalentenprofiel mee en  een studiekeuzeoefening die jou helpt om jouw sterke kerntalenten te matchen met een studierichting.

Stap 5: persoonlijk en levenslang geldig verslag

Ik maak een persoonlijk verslag met daarin het overzicht van jouw kerntalenten en de complete uitleg ervan. Dit verslag krijg je via mail. Het verslag omvat een volledige beschrijving van al jouw sterke, halve en kleine kerntalenten in al zijn nuances, combinaties en koppelingen. Het benadrukt wat goed bij je past en geeft ook aan welke taken energie uit je weghalen, nu en later.

Voor wie?

Voor leerlingen middelbaar onderwijs en voor studenten hoger onderwijs. Een KernTalentenanalyse kan al vanaf de puberteit.

Prijs?

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend en kan telefonisch of op afspraak.

  • KernTalentenanalyse: 575 euro excl. btw

Altijd inclusief:
Intakegesprek met duiding methode / vragenlijst leukertjes / check vragenlijst / diepte-interview / volledige feedback van jouw kerntalentenprofiel met koppeling aan eigen verhaal en bespreking inzichten / visueel overzicht van jouw kerntalentenprofiel / persoonlijk, uitgebreid en levenslang geldig kerntalentenverslag met de volledige uitleg van jouw kerntalenten (sterk, half, klein) met alle basiscombinaties en voor jou belangrijke extra kerntalentenkoppelingen, een oplijsting van jouw energiegevers en jouw energievreters, enkele persoonlijke aandachtspunten en jouw unieke ‘Coretalentsfingerprint’ / studiekeuzeoefening

Door wie?

Nele is een Erkend Senior KernTalentenanaliste. Ze heeft veel ervaring met de KernTalentenmethode en blijft er zich jaarlijks in verdiepen via masterclasses en verdiepingsdagen. Met haar 25 jaar ervaring in het onderwijs heeft ze als leerkracht ook een goed zicht op het onderwijslandschap.

Haar passie voor de KernTalentenmethode, haar groot hart voor jongeren en haar onderwijservaring zet ze heel graag in om jongeren hun KernTalenten te laten ontdekken en te helpen activeren!