Ontdek hoe Studiebox je helpt slagen voor het toelatingsexamen

Studiebox helpt je om je optimaal voor te bereiden. Onze leerkrachten zijn experts in de leerstof en de examenvragen. Wij ondersteunen en coachen je op maat volgens jouw noden en niveau. Zo vergroot je je zelfvertrouwen en je kans om je droom waar te maken. Studiebox biedt intensieve en individuele begeleiding voor alle onderdelen van het examen:

De voorbereiding voor het toelatingsexamen begint bij Studiebox met een kennistest. Deze test meet je kennis van de leerstof en toont aan waar je nog hiaten hebt. Zo kunnen we samen een persoonlijk en efficiënt studieplan opstellen. De kennistest is gebaseerd op de te kennen leerstof, met extra aandacht voor de belangrijkste onderwerpen die in de laatste vijf jaar aan bod kwamen. Na de kennistest bespreken we je resultaten en stellen we een persoonlijk traject voor. Bij Studiebox kun je kiezen uit verschillende leervormen:

 • Zelfstudie aan de hand van de cursus
 • Individuele begeleiding
 • Groepslessen in het weekend
 • Groepslessen tijdens de vakantie
 • Bootcamp voor het toelatingsexamen

Wij zorgen voor het beste cursusmateriaal, inclusief aangepaste oefeningen en vragen uit vorige examens. Je ontvangt ook een gratis oefenbundel vol oefeningen op alle onderdelen, gebaseerd op de toelatingsexamens van vorige jaren. Je kan verschillende trajecten combineren. Jij kiest wat het beste bij jou past.

Wat leer je in de groepslessen? In deze voorbereidingscursus behandelen we de volledige leerstof van de vier wetenschapsvakken. Deze zijn biologie, chemie, fysica en wiskunde.

Wanneer zijn de groepslessen? De groepslessen starten vanaf het eerste weekend van oktober.

De groepslessen vinden plaats op zondagen, met gemiddeld 3 uur les per dag. We stippelen een traject uit van 22 tot 26 lesdagen, gespreid over het schooljaar. Tijdens deze dagen wisselen we de verschillende vakken af (wiskunde, fysica, chemie en biologie).

Wil je extra oefenen tijdens de paasvakantie of de laatste week voor het examen? Dan kun je je ook inschrijven voor onze intensieve lesweken in de vakantie. Tijdens deze weken krijg je 24 tot 48 uur les, met de focus op oefeningen. Je kunt kiezen uit de volgende data:

 • Herstvakantie: van maandag 30/10/2023 tot en met zaterdag 04/11/2023
 • Kerstvakantie: van dinsdag 02/01/2024 tot en met zaterdag 06/01/2024
 • Krokusvakantie: van maandag 12/02/2024 tot en met zaterdag 17/02/2024
 • Paasvakantie: van maandag 01/04/2024 tot en met zaterdag 06/04/2024
 • Paasvakantie: van maandag 08/04/2024 tot en met zaterdag 13/04/2024
 • Bootcamp: van zaterdag 24/06/2024 tot en met zondag 30/06/2024

Om je goed voor te bereiden op het toelatingsexamen is het belangrijk dat je weet hoe je efficiënt en effectief kunt leren. Daarom bieden we je een basissessie leren leren aan, waarin je handige tips en technieken krijgt om je studietijd optimaal te benutten. Als je meer begeleiding nodig hebt, kun je ook kiezen voor individuele sessies op maat van jouw behoeften. Het toelatingsexamen kan ook veel stress veroorzaken, wat je prestaties kan beïnvloeden. Daarom organiseren we ook een sessie examenstress beheersen, waarin je leert hoe je met stress kunt omgaan en hoe je jezelf kunt ontspannen. Zo kun je met meer zelfvertrouwen en rust naar het examen gaan.

Schrijf je nu in voor de groepslessen of de intensieve lesweken: Klik op de knop hieronder en schrijf je nu in.