Leren leren

Werkwijze

Een goede studiemethode helpt je om een cursus gemakkelijker te studeren. Er bestaan verschillende studiemethodes. We zoeken naar de studiemethode die het best bij jou past en passen dit toe op eigen cursussen en handboeken.

We helpen bij de planning en geven tips & tricks om het studeren te vergemakkelijken. We bouwen tijdens deze sessies en groepstrainingen ook aan jouw zelfvertrouwen en motivatie.

We bieden groepstrainingen en individuele coaching sessies aan. Tijdens een intakegesprek (25 euro) bekijken we welke training het best bij jou past. Hieronder geven we alvast een opsomming.

Training “Leren leren ontwikkelen” 

In deze training komen alle factoren aan bod die een invloed hebben op je prestaties. We helpen je  om een goede planning op te maken. We gaan op zoek naar leerhulpen die passen bij je leerstijl. Niet iedereen verwerkt leerstof namelijk op dezelfde manier. We geven tips hoe je een bepaald vak het best kunt studeren. We helpen je jezelf voor te bereiden op een toets en hoe je jezelf kunt evalueren na het maken van een toets, want uit je fouten kun je immers veel leren.

De training bestaat uit 5 sessies waarin volgende thema’s aan bod komen:

  • Sessie 1: Hoe maak ik me klaar om te studeren?
  • Sessie 2: Hoe maak ik een planning op?
  • Sessie 3: Wat is mijn leertype?
  • Sessie 4: Hoe ontwikkel ik de juiste leerhulpen aan de hand van mijn leertype?
  • Sessie 5: Hoe pas ik mijn leerhulpen toe op mijn cursus.

“Leren leren ontwikkelen” is een groepstraining (in kleine groepen) van 5 lessen van telkens 1u30 voor kinderen vanaf 10 jaar.

Training “Leren leren toepassen” 

In deze training zal je studiecoach je helpen om de methode die werd aangereikt in de andere trainingen toe te passen. Hierbij worden concrete problemen en vragen aan de hand van jouw cursussen omgezet in effectieve oplossingen. Door de persoonlijke aanpak kunnen we gerichte tips geven en de leerprestaties verbeteren.

“Leren leren toepassen” is een individuele training van 1 uur voor kinderen vanaf 10 jaar.

Als je problemen hebt met een specifiek leerstofonderdeel bekijken we samen of een individuele bijles ook nuttig kan zijn.

Na de trainingen, kan je naar de studiesessies komen. Hierdoor word je op langere termijn verder opgevolgd.

Locatie

De groepstrainingen en individuele sessies vinden plaats in Studiebox.

Prijs

De prijs voor de groepstraining “Leren leren ontwikkelen” bedraagt 250 euro (incl. btw) voor de 5 sessies van 1u30.

De individuele sessies ‘Leren leren toepassen’ worden in pakketvorm aangeboden. Afhankelijk van het aantal sessies die je volgt, varieert de prijs van € 45 tot € 55 per uur (incl. btw).